Friday, May 15, 2009

RINDU TERHENTI



TELAHKU TINGGALKAN
MEMORI SILAM KU ITU
TIDAKKU BIARKAN HIDUPKU
DIBELIT PILU
WALAU DUKA MENAMPAN DADA
WALAU SEPI MANCALAR HATI
RINDU KU TERHENTI

KU PINGGIRKAN SAYU
YANG MERUNTUHKAN PINTU
KASIH TULUSKU BIAR BERLALU
KU PINGGIRKAN LARA
YANG BERPAUT DIJIWAKU TERUSKAN HIDUP TANPA DIA

PADAHNYA LAMA DAH TUNGGU
HILANG TAK BERGANTI
CINTA TIBA CINTA PERGI
BIARLAH SATU HATI

WALAU DUKA MENAMPAN DADA
WALAU SEPI MENCALAR HATI
RINDUKU TERHENTI

KU PINGGIRKAN SAYU
YANG MERUNTUHKAN PINTU
KASIH TULUSKU BIAR BERLALU
KU PINGGIRKAN LARA
YANG BERPAUT DI JIWAKU TERUSKAN HIDUP TANPA DIA

PADAHNYA LAMA DAH TUNGGU
HILANG TAK BERGANTI
CINTA TIBA CINTA PERGI
BIARLAH SATUKU LUPA KANMU JUA
SEDIH KAU PERGI MENJAUHI
KU PINGGIRKAN SAYU
YANG MERUNTUHKAN PINTU
KASIH TULUS
KU BIAR BERLALU
KU PINGGIRKAN LARA
YANG BERPAUT DI JIWA
KUTERUSKAN HIDUP TANPA DIA
PADAHNYA LAMA DAH TUNGGU
HILANG TAK BERGANTI
CINTA TIBA CINTA PERGI
BIARLAH SATU HATI


Wednesday, October 22, 2008

AKHIRNYA...


16hb Oktober.. Konvensyen Kumpulan Inovatif & Kreatif


fuyoo.. tak sangka betul group aku naib johan bahagian pengurusan ...ingatkan tak de harapan ye la kami nye biasa2 je xmcm group lain siap ada video n audio.. maybe dah rezeki .. tapi aku rasa bedebar masa nak tunggu giliran present .. mcm biasa jaga slide. Lepas abis present lega yg amat sgt result aku dah tak kisah sangat dah dpt masuk hingga ke final pun kira besyukur le...masa pengerusi majlis umum kan yg kumpulan IMPAQ naib johon pehhhh... menjerit sakan semua ahli group aku, tak sangka betul apa lagi senyum lebar la...Fasilitator kami memang bagus tq so much pd Boss aku ... Yg best lagi satu Ketua Jabtan kami pun bg sokongan dari awal hingga akhir .. masa konvensyen pun dia dtg sokong.. rasa seronok sgt walau pun naib johan je.. hehe..


Anyway group yg lain2 pun bagus juga ... cuma rezeki masing2..


shazlin x rugi le kita wat projek ni penat lelah dihargai ... segala kenangan IMPAQ biarlah menjadi satu kisah klasik utk masa depan...heheh..


TQ En. Shah 4 the makan besar..heheh


enjoy the pic n video KIK IMPAQ

Friday, October 10, 2008

SyUkUr Ku SeDaR

Mata ku pejam
Untuk ku tahan
Tangis ku ingin
Berpanjangan Makin ku lawan
Makin ku ronta
Tangisku luruh
Bercucuran

Berkilau cahaya di ufuk pandangan
Masih ku nampakkan
Wajahmu yang ku rindu-rindukan

Baru ku sedar kenapa tercipta kesepian
Kenapa hidup harus berpasangan
Kerana Tuhan mahu menyatakan
CintaNya…
Kepada kita insan
Makin ku lawan
Makin ku sedih
Tangis ku tangis
Berlarutan

Sandaran asmara
Hanyalah harapan
Esok ku dambakan
Di sisimu
Tak lagi ku angan..

Baru ku sedar kenapa tercipta kesepian
Kenapa hidup harus berpasangan
Kerana Tuhan mahu menyatakan
CintaNya
Kepada kita insan
Syukur kusedar sebelum bercerai nyawa badan
Sempatlah diri buat perhitungan
Janganlah pulang dengan kekesalan
Cintanya tak pernah ku agungkan

Wednesday, July 2, 2008

Sahabat…
mengapa kau pergi
Tinggal aku sendiri
Kau tahu ku tak sanggup
Sahabat…ingat lah kau slalu
Jadi yang terbaik
Walau kau tak disini lagi
Sahabat…aku rindu padamu
Datang walau sesaat
Ku ingin kan kau hadir
Aku disini dan menunggu
Diam tanpa dirimu
Kau tahu ku tak bisa
Beranjak terbang dan melayang
tanpa diri mu ku tak bisa dan kembalilah

Tuesday, June 3, 2008

Takkan lagi aku menunggu
kau hadir di dalam mimpi-mimpiku
puasku mengharapkan dirimu
seperti mereka yang punya cinta
Diriku tanpa dirimu

kau tempuhi penuh bahagia
diriku mahu kau tahu
pedih ini kau tak terasa
Warkahku mengharapkan dirimu

seperti yang aku kenali dulu
setiaku menantikan dirimu
seperti setianya terhadap diriku
Tapiku melepaskan mu

melangkah namun tak berdaya
terusku terus menunggu
cinta yang takkan pernah ada

Monday, March 24, 2008

hantar honey aku check up


huh 11hb ari tu aku ambik cuti sebab nak hantar honey aku buat check up ..


appointment dia kul 3ptg plak tu... tapi takpe la demi kasih syg aku kat dia aku pun turut kan aje...kul 2 ptg aku dan honey dah sampai kat pusat rawatan ...lama gak la tunggu turn honey aku ..dah la aku lum mkn lg .1 jam baru siap checkup dia.. nasib baik semua nya wokey ...






ni la gambar honey aku tgh kena check up...heheh